fbpx

‘De Vlaminckhorst’

Renovatie monumentale woning

De huidige bebouwing van De Vlaminckhorst dateert van 1858. Toen zijn de spieker en boerderij in deze vorm gebouwd. De Spieker en de boerderij zijn beide afzonderlijk een rijksmonument. De verbouwing van de vervallen rijksmonumenten heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd. Voor de eigenaren hebben we het complete glas- en schilderwerk uitgevoerd. Waardoor de beide objecten weer in ere zijn hersteld.

Tijdens de verbouwing zijn de beide monumenten middels een glazen sluis aan elkaar verbonden. Waar mogelijk zijn oude elementen zoals het glas, ramen en deuren hersteld of opnieuw gebruikt. Oude gebinten en spanten zijn gespaard en opnieuw gebruikt. In het kader van circulariteit zijn zoveel mogelijk oude onderdelen gehandhaafd of op andere plekken hergebruikt.

Aan de buitenzijde is er gekozen voor een afwerking met lijnolieverf, wat de oude statuur van de beide panden goed naar voren doet komen.

Beide eigenaren Henk en Nelly hebben met heel veel zorg en aandacht voor detail de vervallen rijksmonumenten in ere weten te herstellen. Met oog voor detail, duurzaamheid en circulariteit hebben de eigenaren op elk vlak aandacht gegeven aan een complete renovatie. Naast de renovatie hebben ze ook breder oog voor de omgeving. Nu de Spieker en de boerderij in oude staat zijn hersteld maken ze gebruik van de gelegenheid om qua ruimtelijke voorziening de verbinding aan te gaan met educatie en cultuur. De oude deel is met een blik op de toekomst gerenoveerd en doet dienst als ruimte voor groepen op het gebied van cultuur en educatie.

+1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Heino

0572 39 12 46
info@uwonderhoudspartner.nl

Raalte

0572 35 41 44
info@uwonderhoudspartner.nl

Hattem

038 444 92 70
info@uwonderhoudspartner.nl

Heerde

0578 76 00 66
info@uwonderhoudspartner.nl