fbpx

Medewerker aan het woord

Hallo mijn naam is Mark Tiebot,

Ik ben 25 jaar en ben werkzaam bij Uw Onderhoudspartner Lenferink sinds mijn 15e. Ik ben begonnen met een snuffelstage en ben daarna de BBL opleiding aspirant gezel schilder op het MBO gaan doen zodat ik het werken en leren kon combineren. Ook heb ik binnen Lenferink de mogelijkheid gekregen om door te leren naar gezel schilder en ondernemer/calculator. Tevens heb ik diverse cursussen gevolgd. Een voorbeeld hiervan is een cursus dat ging over houtrot.

Binnen Uw Onderhoudspartner Lenferink leid ik projecten en hierin ben ik het aanspreekpunt voor bewoners. Ook regel ik veel zaken, zoals: het bestellen van materialen en het maken van afspraken. Wat ik erg leuk vind is dat ik veel in contact ben met mensen en dat de omgang met collega’s erg goed is, meestal werk ik met een vast groepje samen. Ik vind het erg leuk om te zien als een project goed loopt daarentegen is het weer niet leuk wanneer het wat minder loopt dan verwacht.

Ik stuur meestal een groep tussen de 3 en 8 personen aan, afhankelijk van de soort klus en de einddatum van het project. Ook werk ik in verschillende werkomgevingen, het meeste van de tijd zit ik in Heino en omstreken. En zo af en toe heb ik uitschieters naar Utrecht en Lelystad. Vaak heb ik groot onderhoud aan woningbouw projecten of VvE’s en soms doe ik er een particuliere klus tussendoor.

Mijn functie binnen Uw Onderhoudspartner Lenferink is meewerkend voorman, dit wil zeggen dat ik ook mee werk met de schilders. Ik regel eerst alles qua bestellingen en afspraken, als dat geregeld is help ik met het werk gereed maken. Heel af en toe heb ik dagen dat ik alleen maar bezig ben met het regelen van deze dingen, maar veelal werk ik gewoon aan het project mee.

Vakinhoudelijk is het schilderen maar een klein gedeelte van de werkzaamheden. Er komt erg veel bij kijken voordat je kunt schilderen. De voorbewerking is het belangrijkste, daar gaat ook het meeste tijd in zitten. Ook doe je als schilder veel andere werkzaamheden zoals: glas zetten en houtrot repareren.

De collegiale sfeer is altijd erg goed en we hebben dan ook op elke laatste vrijdag van de maand een leuke borrel met een hapje. Mede daarom is er begin dit jaar een personeelsvereniging opgericht. Ook is er jaarlijks rond de bouwvak een leuke barbecue en rond de kerst een leuk en gezellig etentje.

Maar ik maak dagelijks leuke dingen mee en heb het erg naar mijn zin bij Uw Onderhoudspartner Lenferink.

Terug naar overzicht