fbpx

Plezier met Smaak

SMAAK staat voor Samen maken. Samen maken we het onderhoud voor woningcorporaties overzichtelijk, betaalbaar, planbaar en leuk. Hoe wij het onderhoud overzichtelijk, betaalbaar en planbaar maken schreven we al in ons vorige blog. Nu gaan we dieper in op het proces. Hoe maken wij dit werk ook echt leuker?

Duidelijk en prettig

Er altijd één aanspreekpunt voor alle projecten. Van dagelijks onderhoud tot en met planmatig onderhoud. Dat is een groot voordeel van deze manier van samenwerken. Hierdoor is het ook voor huurders en de interne organisaties beter te begrijpen. Huurderstevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. En dan nog de bonus: het kost minder tijd en energie dan allemaal losse projecten. Er staan minder lijntjes uit, er zijn minder bouwvergaderingen en facturatie, van bijvoorbeeld meer-/ en minderwerk loopt gestroomlijnder. Deze voordelen vloeien terug naar de corporatie en daarmee dus naar de huurders.  

En wat zijn dan de voordelen voor SMAAK? Nou, het werkt ook voor ons prettig. We werken iedere keer samen met dezelfde mensen en dezelfde partners. We leren elkaar beter kennen en we geven elkaar feedback. Niet alleen de bedrijven onderling, maar ook over en weer met de opdrachtgever.  Zo zit er een leercurve in het proces. We kunnen planmatiger werken en daardoor ook beter op kwaliteit sturen. Hierdoor is er continuïteit. We hoeven niet steeds nieuwe opdrachten binnen te halen. Medewerkers weten dat ze voor de lange termijn werk hebben én met wie ze werken.

Goede sfeer

We werken namelijk met enkel familiebedrijven uit de regio. Dat betekent dat ook bijna alle medewerkers uit de buurt van Zwolle komen. Dat matcht met elkaar. Je weet op een gegeven moment wat je aan elkaar hebt en je hoeft niet steeds nieuwe dingen uit te zoeken of mensen te leren kennen. We geloven allemaal in het nut en de noodzaak van de lange termijn. Niet alleen degenen die de plannen maken. Medewerkers zien hun eigen werk terug. Hoe goed je het vandaag doet, daar heb je over 6, 7 of 8 jaar gemak van. Samen de schouders eronder. Dat geeft een fijne sfeer. En dat werkt lekker. Voor iedereen.

Hebben we dan niks meer te leren met elkaar? Ja zeker wel, een samenwerking is nooit af. Samen leren doen we onder andere door gezamenlijke toolboxen te organiseren. En twee keer per jaar hebben we een Smaak verbeterdag. Op deze dagen is elke medewerker die betrokken is bij het proces aanwezig om te evalueren en ook om verbeterpunten in te brengen.

Terug naar overzicht

Een blog van

  • Luc Lenferink
    Luc Lenferink

Heino

0572 39 12 46
info@uwonderhoudspartner.nl

Raalte

0572 35 41 44
info@uwonderhoudspartner.nl

Hattem

038 444 92 70
info@uwonderhoudspartner.nl

Heerde

0578 76 00 66
info@uwonderhoudspartner.nl